Konfirmation

Da du blev døbt, sagde dine forældre ja på dine vegne. Ved konfirmationen bekræfter Gud det løfte, han gav, da du blev døbt. Nemlig løftet om altid at være der for dig. Også når du nu går fra at være barn til at være ung, for konfirmationen er det kirkelige ritual, der markerer overgangen fra barndom og ungdom.

Mange konfirmander er i tvivl, om de nu tror rigtigt eller nok til at blive konfirmeret. Men man kan ikke sætte tro på formler, så det handler ikke om at tro nok. Tro handler også om tvivl. Og så er det så heldigt, at det først og fremmest Gud, der ved konfirmationen bekræfter at være med dig. Så man kan sige, at du ved konfirmationen ikke siger noget om, hvor meget eller lidt, du tror. Men du siger ja til at blive velsignet og til at Gud er en del af dit liv. Du skal dog være døbt for at kunne blive konfirmeret, så hvis du ikke allerede er døbt, skal du døbes, før du kan blive konfirmeret.

Som konfirmand er det tiden, hvor du lærer mere om, hvad det betyder at være med i en kirke. Måske har du været i kirken som minikonfirmand og til spagettigudstjeneste eller til barnedåb. Du ved allerede meget, men du kan lære meget mere.

Konfirmationsforberedelse

Konfirmationsforberedelse i Hurup Kirke foregår onsdag morgen, kl. 8-9.30.

At ”gå til præst” er lidt som at gå til fodbold, spejder eller motorlære. Vi mødes en gang om ugen, hvor du lærer en masse forskellige ting. Når man går til præst lærer du om Gud og Jesus. Vi snakker om livets store spørgsmål, og alt det der virkelig betyder noget. Om kærlighed. Om venner. Men også om hvad der sker, når man dør. Og om at være ked af det. Vi læser, ser film, tager på udflugt og meget mere.

Ud over konfirmationsforberedelsen skal du deltage i mindst 10 gudstjenester op til din konfirmation.

Sådan foregår selve konfirmationen

Ved konfirmationer i Hurup Kirke går præster og konfirmander ind i kirken sammen.
Som konfirmand får du din helt egen plads – nemlig på en stol ud for den bænk, hvor din familie sidder.

Konfirmationen starter som en almindelig gudstjeneste med indgangsbøn, salme og læsning fra Bibelen. Så holder præsten en kort prædiken, der også er en tale til jer konfirmander.

Selve ritualet foregår oppe ved alteret, hvor alle konfirmanderne siger trosbekendelsen sammen. Herefter siger præsten hver enkelt konfirmands navn, konfirmanden knæler og bliver velsignet. Bagefter siger præsten et bibelvers – dit helt eget konfirmationsord, som du kan tage med videre ud i livet.
Når alle er blevet konfirmeret, slutter I af med at sige fadervor sammen.

Resten af gudstjenesten sidder du nede på din plads, og alle konfirmander forlader kirken i procession sammen med præsten før resten af menigheden.

Er dit barn konfirmand nu?

Så find flere informationer HER

Kommende datoer

Har du et barn, der skal konfirmeres, så sæt allerede nu kryds i kalenderen.

Konfirmationerne i Hurup finder sted den første søndag i maj + lørdag dagen før.
Konfirmationerne i Helligsø-Gettrup finder sted St. Bededag.

2. maj (for de som går i A-klassen i 6. klasse).
3. maj (for de som går i B-klassen i 6. klasse).
8. maj - Helligsø-Gettrup

1. maj (for de som går i A-klassen i 6. klasse).
2. maj (for de som går i B-klassen i 6. klasse).
30. april - Helligsø-Gettrup

30. april (for de som går i A-klassen i 6. klasse).
1. maj (for de som går i B-klassen i 6. klasse).
13. maj - Helligsø-Gettrup

6. maj (for de som går i A-klassen i 6. klasse).
7. maj (for de som går i B-klassen i 6. klasse).
5. maj - Helligsø-Gettrup